Specijaliteti

Predjelo „Žabar”
Najbolji uvod u svako jelo je prvo probati od svega po malo. U okviru predjela „Žabar”, pored sira sa susamom i pileće paštete, raznovrsni ukusi salate od morskih plodova, španske, pileće, kao i Ljubavne salate, izaći će u susret i najprobirljivijim gostima za Va[im stolom. Naravno, pošto ste u Žabaru kao kod svoje kuće, pozivamo Vas da napravite svoju ličnu kombinaciju od više različitih predjela i salata iz naše bogate ponude.
Pileća supa sa
domaćim rezancima
Svi smo barem jednom uživali u čarima pileće supe sa domaćim rezancima. Njen blagi ukus i okrepljujuća toplota prizivaju sećanja na detinjstvo i domaće ognjište, a ujedno su i savršen početak za svaku vrstu Vaše gurmanske avanture.
Štrukle
Mekane, nežne i prijatne za nepce, štrukle su tradicionalno jelo od domaćeg testa i svežeg sira koje će Vas osvojiti već pri prvom zalogaju. Prepustite se čulima i uživajte u mirisu, zanosnoj toplini testa i bogatom ukusu kravljeg sira ove legendarne špecije.
Morska riba
„Maskarpone”
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje i delikatesnih ukusa morske ribe, uživaćete u ovom nezaboravnom mediteranskom jelu. Izaberite jednu od mnogih vrsta sveže morske ribe, čiji ćemo ukus savršeno upotpuniti čuvenim lombardijskim sosom od krem sira Maskarpone. Ali kod nas u Žabaru Vaše želje* su uvek na prvom mestu - izaberite bilo koji drugi sos ili prilog, a mi ćemo ostvariti Vašu jedinstvenu morsku fantaziju.
Biftek
Kada je u pitanju meso, biftek je kraljevsko jelo. Čist i bogat ukus vrhunskog bifteka na žaru daće Vam snagu i savršeno utoliti glad. Na Vama je samo da odaberete kako želite da ga spremimo. Bilo da je reš, srednje pečen ili sirov, Vaš biftek će svakako biti nezaboravno gurmansko iskustvo, uz prilog od grilovanog povrća i sosom po Vašoj želji*. Naravno, nemojte se zaustaviti na tome - dodajte još jedan, dva, tri, ili četiri sosa, i uživajte u jedinstvenom ukusu Vaše kulinarske kreacije.
Ćuretina „Žabar”
Vlasnik restorana Žabar je još 1998. godine osmislio ovaj legendarni specijalitet. Pikantne note sosa od milerama i gorgonzole u kombinaciji sa sočnim ćurećim šniclama stvaraju savršen spoj ukusa, zbog kojeg je ćuretina „Žabar” postala jedno od Vaših omiljenih jela, pa i zaštitni znak mnogih beogradskih restorana. Ovo jelo svakako treba barem jednom probati, ako ne sada, onda prlikom Vaše sledeće posete Žabaru.
Smuđ u sosu
„a la Žabar”
Mi u Žabaru gajimo posebnu ljubav prema reci - ona je naš dom i naša inspiracija. Najsvežijeg smuđa ili soma, zapeći ćemo u rerni zajedno sa kreacijom naših majstora kuhinje, sosom „a la Žabar”- neodoljivom mešavinom ukusa belog vina, milerama i belog luka.
Mešavina zelenih
salata sa pinjolama
Dobrom jelu potrebna je dobra salata. Pomešali smo najukusnije sorte zelenih salata kao što su crveni radič, puterica, iceberg, lolo bianco, lolo roso, rukola, a zatim ih oplemenili pikantnim ukusom šeri paradajza i posuli delikatnim pinjolama. Bogatstvo ove salate će osvežiti Vaša čula i savršeno se uklopiti sa bilo kojim glavnim jelom za koje se odlučite.
Kozji sir u
maslinovom ulju
Drevna kombinacija iz snova. Sveži kozji sir prelivamo najkvalitetnijim uljem od maslina, koje smo oplemenili pikantnim aromama ruzmarina, bosiljka i crvenog bibera.
Baka Darin kolač
Jednog dana, pronađen je recept, potkrepljen pričom stare gospođe Dare Poznanić, majke vlasnika restorana Žabar, koja je dala svoj doprinos očuvanju mnogih starih srpskih jela. Sigurni smo da ćete i Vi uživati u bogatstvu ukusa domaće sorte bundeve „Tamburice“, jabuke „Petrovače“ i suve šljive „Cepače“ prelivene livadskim medom, posute cimetom i servirane sa kuglom sladoleda od žita.

Jelovnik

Predjelo
Predjelo „Žabar“
1650.-
Dimljeni biftek iz ulja „Žabar“
1550.-
Fois Gras Pate
guščija džigerica, pekmez od crvenog luka, tost, puter
1900.-
Dimljena tuna
sveža salata balsamiko dresing
1500.-
Toplo predjelo
Štrukle
850.-
Guščija džigerica Porto Cruz
sotirana, sos kakao ananas reliš, pena od kokosa
1900.-
Hobotnica sa pistaćima
karpaćo tople hobotnice na svežoj salati i dresingom
1650.-
Istarska domaća pasta
sa rukolom, parmezanom I biftekom
990.-
Žablji bataci
1700.-
Supe
Pileća supa
390.-
Teleća čorba
390.-
Riblja čorba
390.-
Morska supa
390.-
Rižoto
Sa sipinim mastilom i plodovima mora
1300.-
Sa španskim šafranom i gamborima
2300.-
Sa vrganjima
1100.-
rižoto se priprema sa sveže rendanim Parmegano Reganio sirom i Sauvignom vinom
Sveža riba i rakovi
Dnevna ponuda
brancin, orada 400/600 g.
2900.-
Dnevna ponuda prva klasa
brancin, orada
6500.-
Zavisno od ulova druga klasa
4500.-
... Još neka jela od ribe i rakova
Tuna u biberu
sa sotiranim povrćem
2350.-
Losos na žaru
rižoto sa graškom i putericom
1900.-
Smuđ / Som u sosu “Žabar”
2100.-
Grdoba “Španska“
2200.-
Morska riba mascarpone
rolnica morske ribe sa tikvicom, rukolom i mascarpone sirom
1900.-
Gambori (porcija)
služe se na grilu ili u pikantnoj korici
2450.-
Morski koktel
filet morske ribe, gambori, hobotnica
2450.-
Stekovi
Biftek
1900.-
T-bone stek
2900.-/kg.
Ramstek na kosti
1550.-
Teleći kotlet
1550.-
Jagnjeći kotlet
1700.-
... Još neka jela od mesa
Ćuretina sa mlincima
specijalitet kuće „Žabar“
2100.-
Pačije grudi
hrskava krompir pita, sos višnja demi glass
1700.-
Delikates kuće „Žabar“
vrat mangulice (pire jabuka, čips, porto sos)
1700.-
Pačiji confit
pačiji batak sa crvenim kupusom i sosom od kruške
1200.-
Pile na žaru
sos od crne trube i tarana sa povrćem
990.-
Salate
Mešane zelene
cherry paradaiz pinjole
590.-
Rukola, parmezan
redukovan aceto ballsamico
590.-
Sezonske salate
390.-
Grčka salata
430.-
Desert
Baka Darin kolač
390.-
Čokoladni kolač
390.-
Nocciolato
390.-
Mandelberg
390.-
Francuska krempita
390.-
Cheese cake
390.-
Suva pita
450.-